2024-12-06 0 views
今日同朋友嚟到旺角既令和居酒屋,想食日本野,果然冇令我失望!😍首先叫咗香箱蟹粥 ($148),粥底滑溜,蟹肉鮮甜,再加上南瓜嘅鮮甜,整體味道清新,食落去好舒服,真係一碗暖心嘅美味!🥣🦀接住就試咗石燒澳洲和牛($118),牛肉嫩滑多汁,店員即場為我哋燒,石燒嘅方式令肉味更加濃郁,每一口都令人陶醉!🔥🐮然後係清酒雜菌蠔鍋 ($98),喺社交媒體打卡,就可以享受呢個優惠價,鍋內嘅海鮮同蘑菇都好新鮮,清酒嘅香味提升咗整個湯底嘅層次,食完好滿足!🍲🍄我們仲追加咗A4和牛 ($98)放入個鍋度煮,再一次證明咗和牛嘅魅力,肉質滑腍,真係食得人心滿意足!🤤然後試咗三文魚爆丼 ($128),三文魚切得厚厚大粒,搭配上醬汁同米飯,色香味俱全,簡直唔想停口!🍣🍚當然唔可以唔試佢哋嘅串燒,鹽燒雞翼($28) 同 鹽燒雞軟骨 ($25),兩款雞肉都好入味,鹽燒嘅方式令肉質保持鮮嫩,咬下去好滿足!🍗另外仲有金菇肥牛卷 ($30) ,金菇同肥牛嘅組合真係絕配,食落去好香!🤩最後,**雜錦海鮮沙律** ($88) 同 **魷魚一夜干** ($88) 都值得一試,沙律清新脆口,用啲Wasabi汁嚟撈,辣辣地幾刺激,魷魚

最後,**雜錦海鮮沙律** ($88) 同 **魷魚一夜干** ($88) 都值得一試,沙律清新脆口,用啲Wasabi汁嚟撈,辣辣地幾刺激,魷魚則係咸香可口,唔會膩!🥗🦑

我哋仲叫咗幾杯飲品,威士忌梳打highball有成排檸檬,應該成三個檸檬咁多,好有特色。另外有一杯特濃桃酒,超級濃郁,好似飲果汁咁好味。

整體嚟講,令和居酒屋嘅菜式質素高,味道出色,環境舒適,非常值得推薦!下次一定要再來!👍

📍 令和居酒屋 (旺角)
旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #令和居酒屋 #日本菜 #餐廳