2022-11-25
**戀 | Tsukiau**行街咁岩去開尖沙咀,網上見到間新開無耐ge日本菜,係The One後面,見近近地就去試下! 厚切牛舌($58) 食日式串燒,每次一定會叫牛舌,今次都唔例外! 一上台已經聞到好香,睇落已經見到係好厚切,真材實料,牛味十足,燒到外面燶燶地,入面仲係粉紅色,岩岩好唔會太un~安格斯牛小排($258) 安格斯牛小排又有另一番風味,餐廳安排左個爐仔比我地邊食燒,用泥打卡就一流啦! 牛小排同厚切牛舌一樣牛味好香! 特盛刺身拼盤($368) 無諗到除左日式串燒外,都仲有刺身拼盤。刺身拼盤好足料好豐富,分別有三文魚、吞拿魚、甜蝦同帶子。赤蝦刺身($88) 赤蝦刺身都算大隻,食落好新鮮。蒲燒鰻魚玉子丼($138) 蒲燒鰻魚即叫即燒,燒得比較耐啲,不過慢工出細貨,鰻魚玉子燒到燶燶地,配埋啲飯真係一流。
厚切牛舌($58)
安格斯牛小排($258)
特盛刺身拼盤($368)
赤蝦刺身($88)
赤蝦刺身都算大隻,食落好新鮮。
蒲燒鰻魚玉子丼($138)