2022-09-10 95 views
Lunch time同同事去咗呢間係天后嘅西餐廳食佢嘅set lunch menu,由於是樓上餐廳,環境寬敞舒適,而且採光度十足,最啱lunch time坐下抖一抖。希臘薯仔沙律首先上菜嘅係佢嘅頭盤,有啲洋蔥同蕃茄仔做伴菜咁,頭盤黎講份量都算大,賣相都唔馬虎,認真色香味俱全!跟住我地點了兩個主菜,安格斯西冷扒同蜆肉意大利飯,要贊賞的是餐廳的上餐速度,我們 等咗大概廿分鐘就有得食。安格斯西冷扒同事個份牛扒同薯條真係絕配,偷食咗佢一嚿肉,發現煎得啱啱好肉質完全唔會韌,而且有濃濃的牛味,入口即化。冬蔭公蜆肉意大利飯喜歡吃辣的我,看到餐牌有「冬陰功」三個字,即時想吃辣,估唔到西餐廳都有辣食的選擇!意大利飯好creamy,未食已聞到冬蔭公的香味,汁的味道十足,刺激味蕾。仲有好多蜆肉真係成個碟都係!還配了幾件好似 tempura 的炸香菇,外脆內軟, 沒想過西廚師👨‍🍳 那麽有心思創意,泰國菜fusion意大利菜可以配搭得咁完美😋!今次用餐過程非常享受, 一定會再番黎食過💯👍👍👍

希臘薯仔沙律

安格斯西冷扒

冬蔭公蜆肉意大利飯

今次用餐過程非常享受, 一定會再番黎食過💯👍👍👍
2022-09-07
$150 (Lunch)