2024-05-09
行行吓赤柱突然間落雨,想搵間餐廳食下午茶,見到有間新開嘅茶餐廳叫「餓底」,個名好岩feel 就試試佢😂下午茶tea set 價錢都幾吸引,性價比好高,揀咗好耐都揀唔到食咩好,因為好多都想試😂餓底漢堡下午茶餐😋😋😋面包烘得好香脆,令人覺得好驚喜漢堡食得出唔係一般普通嘅漢堡扒,係Juice嘅牛肉漢堡扒,正最令我欣賞嘅係用一個舖頭自己做嘅腐乳醬 ,雖然冇好濃郁嘅腐乳味,但係確實俾一般嘅茄汁出色,好有fusion 嘅特色 ,亦都睇得出藍帶廚師嘅用心❤️蔬菜沙律嘅沙律汁都好好味,亦都唔係一般茶餐廳嘅罐頭雜果沙律,真係令我好surprise下午茶餐有得加配小食,加咗$25要一碟外父炸雲吞外父炸雲吞,真係好好味,小朋友已經食完一舊又一舊😂雲吞皮炸到脆卜卜,入面嘅肉都仲係好Juice金磚西多士,加$5可以有雪糕,可惜小朋友有幾聲咳,與雪糕無緣雖然今次冇雪糕,但係都已經覺得好好味,希望下次可以試一下加埋雪糕嘅version 😋熱狗配啤酒薯條啤酒薯條嘅質地,一向係我最愛嘅薯條估唔到茶餐廳都會有咁高質嘅薯條👍🏻👍🏻👍🏻有個好靚嘅手繪壁畫,全部都係啲茶餐廳嘅術語,好正👍🏻
餓底漢堡下午茶餐😋😋😋
面包烘得好香脆,令人覺得好驚喜
下午茶餐有得加配小食,加咗$25要一碟外父炸雲吞
外父炸雲吞,真係好好味,小朋友已經食完一舊又一舊😂
雲吞皮炸到脆卜卜,入面嘅肉都仲係好Juice
熱狗配啤酒薯條
啤酒薯條嘅質地,一向係我最愛嘅薯條
估唔到茶餐廳都會有咁高質嘅薯條👍🏻👍🏻👍🏻
有個好靚嘅手繪壁畫,全部都係啲茶餐廳嘅術語,好正👍🏻