2019-08-01 1514 views
慈雲山美食多,茶餐廳數目更是多到梗有一間係左近,當中最得我地歡心就係叙苑,我地最鍾意就係食佢個早餐/茶餐- - -沙嗲牛肉通或沙嗲牛肉出前一丁!我雖然唔係太鍾意茶餐廳嘅牛肉,因為茶餐廳啲牛肉好多時都落咗鬆肉粉,但我鍾意個沙嗲牛肉湯底,好多時都會叫沙嗲牛肉通,牛肉就會食剩晒。但係叙苑嘅沙嗲牛肉係唔同,食得出佢冇落鬆肉粉,又唔韌都幾好味。個沙嗲湯底仲好香!今朝又同老公去食早餐,一人叫一個沙嗲牛肉餐,沙嗲牛肉通+餐肉煎蛋+麵包+凍奶茶,超滿足!我哋成日講笑,如果有一日要離開香港住,我最唔捨得嘅一定係茶餐廳嘅美食。

早餐B沙嗲牛肉通+餐肉煎蛋牛油麵包
2019-08-01
$33 (Breakfast)
早餐B沙嗲牛肉通+餐肉煎蛋牛油麵包