2017-07-17 604 views
與朋友係圓方睇完戲,唔想食圓方嘅貴價連鎖野於是搭咗一個站黎到奧運站,行咗去大角咀食泰國菜兩個女仔食唔到好多野點咗碟生蝦、一個炒河粉、兩碟餸同兩杯野飲生蝦先上我好鍾意食生蝦呢度嘅生蝦,隻隻都好大隻,肉質鮮美,一定要推介俾大家跟住係野菜苗由於平時少食菜,所以有機會朋友又唔介意的話,我都會叫碟菜食而野菜苗更係泰國餐廳必點的炒嘅味道好好,但美中不足係菜不算靚,有小小苦澀味,雖然都係可接受範圍,減分仍少不了泰式豬脾肉呢個係廚師推介,其實我同朋友都未食過豬脾肉,諗住試下點知一試便愛上,豬肉炆得好淋,味道其實有d中式,豬皮淋到一d都feel唔到佢嘅肥膩,豬肉淋得黎一d都唔鞋泰式海鮮乾炒河海鮮足料,味道亦好正,鹹辣適中我嘅龍眼冰消暑一流餐廳員工好nice,我同朋友食完坐係度傾計,有個侍應見我地飲完野飲,專登斟兩杯水俾我地,然後叫我地慢慢傾食物味道好味,價錢合理,下次要再黎過
與朋友係圓方睇完戲,唔想食圓方嘅貴價連鎖野
於是搭咗一個站黎到奧運站,行咗去大角咀食泰國菜
兩個女仔食唔到好多野
點咗碟生蝦、一個炒河粉、兩碟餸同兩杯野飲

生蝦先上
生蝦

我好鍾意食生蝦
呢度嘅生蝦,隻隻都好大隻,肉質鮮美,一定要推介俾大家

跟住係野菜苗
咸肉炒椰菜苗

由於平時少食菜,所以有機會朋友又唔介意的話,我都會叫碟菜食
而野菜苗更係泰國餐廳必點的
泰式豬脾肉
豬仔脾

呢個係廚師推介,其實我同朋友都未食過豬脾肉,諗住試下

泰式海鮮乾炒河
乾炒海鮮河粉

海鮮足料,味道亦好正,鹹辣適中

我嘅龍眼冰
龍眼冰

消暑一流

食物味道好味,價錢合理,下次要再黎過

2017-07-15
$172 (Dinner)
生蝦
豬仔脾