2016-01-04
同幾個舊同學聚會,首選韓食,上openrice見到此餐廳評價很好,就約佢地黎試下。Menu選擇唔多,但每樣都好特別。我地就叫左甜筒炸雞,墨水海鮮卷,爆芝煙肉,野人韓牛,烤五花肉包菜,海鮮墨水炒飯甜筒炸雞味道唔錯,中間系甜忌廉整到好似雪糕甘,但是只有六件。。。野人韓牛,牛肉應該系高級一點的牛肉(但系我食唔出...), 烤得半生熟,配上大量蒜蓉,生洋葱。。。um... 有十件左右。我就唔系太識欣賞。烤五花肉包菜,e個最好食,d五花肉黤得好好食,用生菜夾住五花肉同泡菜很好食。泡菜也幾出色!!墨水海鮮炒飯,味道ok, 好似西班牙炒飯甘,系濕炒, 第一次食感覺幾新鮮!墨水海鮮卷,上面鋪左層厚芝士,烤得金黃剛剛好,令個卷生色不少!裏面包住普通海雜,味道正常!爆芝煙肉,e個真系麻麻,系兩片麵包中間夾住芝士然後外面抱住煙肉,好似食緊早餐甘,麻麻地。總括而然,此餐廳食物質素唔錯,分量偏少但系可以叫多幾樣,裝修都幾新潮,系gathering的好地方!
Menu選擇唔多,但每樣都好特別。