2024-07-19 145 views
上次上堂個日之前突然想飲原味凍奶茶,所以小女子就揀咗食茶餐廳呢次揀咗可以食到好飽嘅常餐(以小女子嘅食量去衡量)夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士$67温馨提示常餐要6點前order,之前試過6點之後先去到就無得食碗米粉都幾大碗,有三四塊厚厚嘅豬膶, 而且無腥味,又有好多片牛肉,牛肉口感淋滑,個湯底仲要好濃薑味,入口之後都會有微辣嘅感覺,係一碗足料又夠味嘅米粉雙腸同炒滑蛋就正常發揮,至於塊多士係厚身個種,而且烘到表面脆卜卜,所以口感幾好,如果可以配牛油或者煉奶就更好味原味奶茶(跟餐加$3)當然個重點就緊係杯凍奶茶啦,凍奶茶就間間茶記都有,但係原味凍奶茶(無加冰)就唔係間間都有,而且呢到只係加$3就飲到無冰就唔會溝淡咗杯奶茶,茶味更濃,口感更細滑,不過好似唔係每間都可以揀少甜,如果唔肯定又想飲原味奶茶都係問清楚店員穩陣d

呢次揀咗可以食到好飽嘅常餐(以小女子嘅食量去衡量)
夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士$67
夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士

原味奶茶
原味奶茶(跟餐加$3)
2024-07-04
夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士