2021-05-26 180 views
一家大細Dinner@TKO, 發現喺澳南原來行到去調景嶺, 就食search到li間韓燒啦, 唔係太想食放題型式嘅燒肉, li度有好幾個特色燒肉set揀而且除左韓燒個d, 有和牛類嘅燒肉set.🥩和牛牛舌勝燒套餐(HKD698)見到menu個set有: 韓牛前胸肉, 原隻八爪魚🐙 , 霜降牛小排, 護心肉, 豬梅花肉&大啡菇, 款款都係貴價嘅食材呢. Order後隨即有staff黎將*無限追加*嘅芝士粟米粒, 泡菜蛋汁fill落個韓燒pan邊, 除此之外, 包住燒肉嘅菜, 芽菜, 泡菜都係無限追加ga正a. 餐前一大碗柚子汁沙律d菜勁新鮮好開胃呀.🥩嘩實物同menu幾乎100%! 用一個牛型嘅木盤放滿各種食材, 一睇就知係非常之靚料, 即刻夾塊牛舌燒先, 唔使燒好耐, 稍為轉色我就食, 一咬就分開好好食, 牛舌切得厚薄適中所以口感都good, 食得出同平時普通牛舌嘅分別.🥩醃肉方面我覺得店家做得唔錯, 護心肉好juicy, 塊韓牛前胸肉更加係成隻手掌咁大塊, 未燒已見到充滿肉汁嘅霜降牛小排一咬就開好嫩好高質.🐙實在咁大隻嘅原隻8爪魚真係第一次咁樣燒呢!!! 將啲腳鋪開係冚得哂個燒網架

🥩
和牛牛舌勝燒套餐(HKD698)
韓式配菜

芝士粟米粒

和牛牛舌勝燒套餐

韓牛前胸肉
霜降牛小排

🐙
大八爪魚

實在咁大隻嘅原隻8爪魚真係第一次咁樣燒呢!!! 將啲腳鋪開係冚得哂個燒網架🤩, 見到d爪彎左就食得, 爽口好味.
🍹
原來嗌li個set加杯梳打都只不過加20蚊@ ja,所以我嗌左菠蘿🍍梳打, 老公飲薄荷荔枝梳打, 要一讚就係好”足料足味”之外, 仲好大杯, 唔會飲完都仲燒緊肉, 完全夠飲👍🏻.
菠蘿梳打
薄荷荔枝梳打

👨🏼‍🍳
另一樣都ok impress係Li度好attentive嘅店員, 基本上抬高頭梗會見到店員嘅左近🤣.
2021-05-26
$405 (Dinner)
韓式配菜
芝士粟米粒