2021-03-06 531 views
好味!好味!好味!因為好好味 所以要講三次😆我嘅日本美食之旅 今次食串燒!嚟到尖沙咀嘅燒烤堂環境好日本居酒屋風木枱凳 紙燈籠🏮黃黃燈光 懷舊海報甚有氣氛我哋叫左一堆燒物同埋買一送一嘅日本生啤食物樣樣都好食 調味適中又香口 冇伏!我哋叫咗:(👍🏻係私心推介)▪️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)▪️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇👍🏻冬菇軟、免治雞肉彈牙,軟骨爽口,三重口感,面頭掃左層燒汁,好惹味!▪️鹽燒雞中翼.▪️鹽燒prime牛小排👍🏻牛味濃,肉鬆軟,燒完都落會乾身,正!.▪️秘製燒羊架👍🏻開頭以為唔會好大件,所以叫左2件,點知嚟到好大份,一件都夠兩個人食。羊架厚身得嚟唔韌,好易咬,幾juicy,羊肉個陣味都幾出,啖啖肉好正!▪️牛油果豚肉卷👍🏻第一次食哩個配搭,估唔到都幾夾,牛油果入口即溶,好soft,似食緊豚肉卷牛油果醬咁,就咁鹽燒都已經好食。.▪️海苔黑豚肉鵪鶉蛋▪️惹味鹹蛋黃豬大腸👍🏻哩個好好食!鹹蛋黃醬起晒沙,好香!已豬大腸係肥嘅,所以油脂味好香,而皮燒到脆卜卜,必點!▪️鹽燒白鱔.▪️蒜蓉燒廣島蠔👍🏻廣島蠔好肥美,一咬落去會爆汁,而且蠔味好濃,蒜蓉又多,超好食!▪️椒鹽炸北海道池魚仔👍🏻食落個感覺係椒鹽鮮魷

好味!好味!好味!
因為好好味 所以要講三次😆
我嘅日本美食之旅 今次食串燒!
嚟到尖沙咀嘅燒烤堂
環境好日本居酒屋風
木枱凳 紙燈籠🏮黃黃燈光 懷舊海報
甚有氣氛
我哋叫左一堆燒物
同埋買一送一嘅日本生啤
食物樣樣都好食 調味適中又香口 冇伏!

我哋叫咗:(👍🏻係私心推介)
▪️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)

▪️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇👍🏻

▪️鹽燒雞中翼
▪️鹽燒prime牛小排👍🏻
牛味濃,肉鬆軟,燒完都落會乾身,正!
▪️秘製燒羊架👍🏻

▪️牛油果豚肉卷👍🏻
▪️海苔黑豚肉鵪鶉蛋

▪️惹味鹹蛋黃豬大腸👍🏻

▪️鹽燒白鱔
▪️蒜蓉燒廣島蠔👍🏻

▪️椒鹽炸北海道池魚仔👍🏻
食落個感覺係椒鹽鮮魷加多春魚咁,雖然係烤但一啲都唔油!點埋個沙律醬食,送酒一流!

▪️孜然燒蒜蓉茄子👍🏻
每次食燒烤我都一定會嗌呢一味餸,燒得軟綿綿,而且茄子好大條同厚,蒜蓉勁多,超香超惹味。
▪️孜然燒虎皮尖椒

▪️明太子燒飯團👍🏻
一定要留肚食!個pat明太子醬超多,咸香惹味!個飯團用醬汁燒過,所以成個外層都係脆卜卜嘅飯焦,記得食到最尾先叫,熱辣辣食會好正!不過我攤凍左食都比好評佢!😋