2009-10-26 4 views
食完西餐回家搭車時,竟然見到十三座牛雜,當然要買一碗試下.未賣牛雜之前,買了一串魚蛋,魚蛋是細粒的,最愛魚蛋唔會好淋好彈牙又夠魚味,十個好味.只是6元只得6粒,平均要1元1粒.今次是買30元的小碗.由於沒有一個部位是不吃的.所以全部要晒.牛肚,牛肺全部要晒.睇過飲食雜誌話牛雜是用新鮮的,並唔係用雪蔵的.食落又好似好味點,最愛牛肚夠淋.牛腸雖然肥肥地,只是個人覺得唔肥的話又唔夠好味道,牛肺本人略為粉了一點,我鐘意軟軟地又唔太粉.主角滷水汁唔太味夠,淡了少少唔夠鹹味.個人覺得送的辣醬和芥末醬,吃牛雜時可以不下,落了反為影響味道.這兒的好處是可以揀要食乜唔食乜,咁就真係太好,唔洗唔喜歡的部位也一定要吃啊

好味牛雜
2009-10-23
$36 (Last Night Supper)
好味牛雜