2021-06-17
2021年6月16日 晴今晚收工同男朋友拍拖, 因為我個口痛食唔到硬野所以就揀左牛肉面黎食。我地一人叫左一碗面再加個抄手, 碗面會配埋酸菜, 幾開胃。三寶面多蔥 $92, 揀左手工面, 面條闊身, 有少少厚度, 我覺得都幾好但男朋友就話厚左d, 都係睇個人口味吧。湯底本身有豆瓣醬所以有少少辣, 但好少辣only, 好香好惹味, 飲曬碗湯喉嚨都唔會好乾 牛肉牛筋同牛肚都煮到好淋, 就算我口痛都食到, 而且好入味, 出色招牌紅燒腱心牛肉面 $84, 個牛同三寶面個一樣, 不過多幾舊咁, 但唔知點解我覺得佢呢碗個湯再濃dd 同辣dd 雞湯抄手 $48, 雞湯好濃味, 又係俾我清左碗底, 抄手同雲吞我真係唔識分, 但好有蝦味, 咬落結實, 唔會係一咬就散曬個d, 好食最後仲叫左杯仙草奶茶少冰少甜 $28, 加胚芽+$4, 少甜左佢真係唔甜, 唔會好似其他餐廳咁少甜都仲係好甜, 非常好一開始店員送錯左飲品, 交換返個陣佢都好有禮貌講返唔好意思同隔離枱交換左, 不過人地未飲過, 介意都可以換過杯新俾我地 幾好禮貌, 唔錯啊
我地一人叫左一碗面再加個抄手, 碗面會配埋酸菜, 幾開胃。