2022-11-26 35 views
.💗呢間喺泰國開過嚟嘅甜品舖雖然開咗一排,😈但係依然人氣未減,假期都仲需要排隊。😋今次見唔係好多人,😌就發揮香港人嘅排隊精神,😛試吓究竟好唔好食。🤤食完完全冇失望,覺得都幾值得大家去試吓。.#牛油焦糖脆餅牛角窩夫 $58 👅8.5/10🤩有冇人同我一樣係Lotus餅乾嘅超級fans ?🤪我哋就係衝着呢個餅乾嚟嘅 ,🥐牛角窩夫熱辣辣,🍪加埋餅乾醬、忌廉同埋餅乾碎 ,雖然係有少少甜咗啲,😛但係食落去好香口,💕忍唔住一啖接一啖 。👭🏻建議大家可以share一齊食。.#芒果糯米飯刨冰 $148 👅8/10🍧刨冰好幼細,食落去唔會似食緊冰渣。🥥上面既椰子忌廉,🥭加埋有少少芒果味嘅刨冰一齊食味道幾夾。💫重點係入邊仲有真嘅芒果糯米飯!🫢 不過食到尾應該係因為啲冰凍得滯,所以啲糯米飯變到好硬,😵‍💫冇一開始口感咁好。🤪另外仲要俾會多一份芒果醬同埋忌廉,🤔不過我哋就覺得,加埋就甜咗少少啦。.💫整體來講,👀我哋都覺得雖然呢間甜品舖嘅嘢食價錢真係唔算平,🫶🏻但係口味同埋款式上都幾特別,😚味道亦都真係唔錯,🤪我哋都仲會想試吓佢嘅其他甜品,💗推薦大家可以試吓。.味道,👅:8.2/10賣相👀:9.5/10扺食💰:

#牛油焦糖脆餅牛角窩夫 $58 👅8.5/10
#芒果糯米飯刨冰 $148 👅8/10