2019-09-10 92 views
香港有好多拉麵店 但係唔係間間都有自己特色 呢間緣屋札幌拉麵主打海老 海老既意思係蝦🦐打開餐牌第一 二頁就係主打海老既拉麵 餐牌好細心咁會話俾客人知唔同拉麵係有幾濃海老味 會用🦐🦐🦐嚟話俾客人知蝦既濃味。 今次叫咗兩碗款式既海老拉麵 分別係《$78 味噌蝦濃湯拉麵 🍜》同《$88 辣味噌蝦濃湯拉麵 》,兩款拉麵都選擇了正常麵既硬度 《$78 味噌蝦濃湯拉麵 🍜》 拉麵有半隻溫泉蛋 一候粟米素條 一塊叉燒同一堆蝦米仔 湯既味道好濃密既蝦味 但同時食到淡淡既肉湯味 十分可口!喜歡食叉燒的朋友 可以另外再迫加!《$88 辣味噌蝦濃湯拉麵 》兩碗入面 我覺得呢碗比上一碗好味 可能因為我較喜歡濃郁既味道同辣味! 而呢碗拉麵完全符合曬呢兩個要求! 第一啖食入口而且有停唔到既感覺!係勁勁勁好食! 湯味同麵好夾 ! 一定要點嚟吃!飲品方面 我地點了《$22 原味乳酸梳打》同 ($38 highball)。《$22 原味乳酸梳打》 十分之解渴 而且淡淡的乳酸味同梳打好啱同濃味嘅拉麵一齊進食🤤🤤🤤🤤($38 highball) 呢杯其實係威士忌梳打 本來就咁飲覺得味道好淡 但當我食完拉麵再飲 我明白點解佢

《$88 辣味噌蝦濃湯拉麵 》

飲品方面 我地點了《$22 原味乳酸梳打》同 ($38 highball)。《$22 原味乳酸梳打》 十分之解渴 而且淡淡的乳酸味同梳打好啱同濃味嘅拉麵一齊進食🤤🤤🤤🤤($38 highball) 呢杯其實係威士忌梳打 本來就咁飲覺得味道好淡 但當我食完拉麵再飲 我明白點解佢嘅威士忌味唔可以太重 因為咁樣就會令到麵嘅味道被搶走 所以呢一杯野飲好啱攞嚟沖淡左入邊嘅濃湯味😽

整體來講呢一間拉麵店嘅味道係100分 而且服務員嘅態度10分好。

• 辣味噌蝦濃湯拉麵