2023-06-19
今日同老公到土瓜灣辦點事情,卻突然落起大雨來,匆匆忙忙入左一間餐廳避雨和午餐! 我哋入咗一間Pizza店~薄餅怪獸,食落幾有驚喜,好啱我同老公嘅口味👍🏻😋餐廳用QR code落單,非常方便!我哋叫咗個二人套餐,有下列食物:千島海鮮厚批~雖然我哋選擇了厚批,但餅皮入口好鬆軟,一點也不靭 ,而且上面鋪滿海鮮,有墨魚、蜆肉、蟹柳、蔬菜粒,還可以自由選擇多沙律醬,口感好豐富又有層次,超讚啊意大利海鮮焗意粉~原來和海鮮薄餅配料十分相似,但有更多新鮮的八爪魚粒,我和老公都是海鮮控,所以非常享受😋,而且掃code落單時,可以選擇多或少意粉,十分人性化👍🏻👍🏻檸檬烤雞兩件~這個烤雞是最驚喜的,雞皮烤到微微焦香,脆度剛剛好,鮮雞肉質嫩滑,配上檸檬汁,酸酸甜甜,非常開胃,而且一點也不會覺得油膩!青檸梳打凍奶茶是日餐湯~羅宋湯呢個套餐真的非常豐富,埋單只係二佰多,性價比非常高!亂打亂撞入咗間美味的餐廳,我同老公都非常滿意,下次一定會再來光顧!
青檸梳打
凍奶茶