2019-03-23 77 views
等男友收工時,在銅鑼灣不停遊走搵食,想食日本野但又唔想太貴。見到呢間幾啱心水,門口又寫住用日本國產米就入去試吓。 店內主調白色,裝修非常簡約。一入門口見到一張bar枱同入少少有d普通坐位,我地就坐咗bar枱。一坐低就有杯非常熱既玄米茶侍候常駐menu內有肉類及刺身丼飯,價錢算公道。也有6款香港人常吃的日式小食,以及3款沙律。想食豪少少,廚師推介都唔錯。不過我同男友都係揀咗常駐menu中的溫泉蛋醬燒牛肉丼和火炙三色丼,仲有日式餃子。坐bar枱的關係,聞到非常香既火炙燒刺身味,口水都流多幾滴 牛肉丼個樣幾靚仔,醬燒味道不俗,幾惹味。三色丼每件火炙刺身都燒得好靚,件件好似一邊熟食,反去另一邊就刺身咁,而且燒到邊位微微燶,好香。 右口魚邊我自己比較少食,好彈牙,我覺得好正。 另外,就算食哂上面既餸,淨食飯都覺得好正,如果有得淨叫飯可能會食多碗不過丼飯唔算好大碗,女仔食會覺得飽,男仔可能會差少少。一碗丼飯會配一碗麵豉湯,湯就普普通通,無咩特別。餃子有5隻,近炸咁濟,味道都係一般,而且偏向油咗少少。 下次有機會再食既話會試其他小食。

坐bar枱的關係,聞到非常香既火炙燒刺身味,口水都流多幾滴

牛肉丼個樣幾靚仔,醬燒味道不俗,幾惹味。
溫泉蛋醬燒牛肉丼

火炙三色丼(三文魚、吞拿魚、左口魚邊)

不過丼飯唔算好大碗,女仔食會覺得飽,男仔可能會差少少。

一碗丼飯會配一碗麵豉湯,湯就普普通通,無咩特別。

餃子有5隻,近炸咁濟,味道都係一般,而且偏向油咗少少。
日式餃子

下次有機會再食既話會試其他小食。
2019-03-20
$118 (Dinner)
溫泉蛋醬燒牛肉丼
火炙三色丼(三文魚、吞拿魚、左口魚邊)