2010-05-12 43 views
我同我男朋友好耐冇出嚟食嘢啦,今日放工後行下屯門蝴蝶村商場,肚餓就去食下下午茶先。見雲貴軒門口唔錯,又係新開冇耐,咁就試下佢啦。門面做得唔錯,裏面係茶餐廳模式,枱櫈都ok清潔,又可以睇下電視,同埋雖然已經六點,但都有幾枱人食緊嘢。我同我男朋友選擇咗食紅薯粉,配豬軟骨同埋牛柏葉,飲檸茶,$32。 紅薯粉, 連埋一料28蚊—個湯我哋點咗小辣,個粉其實有啲酸酸辣辣,同埋好香。 加埋有啲梅菜、花生、香茜,賣相都幾好。同埋啲紅薯條透明狀,又唔會淋哂,真係幾好味。 豬軟骨—係哩度ge人氣食物,果然名不虛傳。 豬軟骨軟淋淋,一咬開就可以咬開啲軟骨,而且滿口係汁料既濃亦甜亦鹹的香味,啱啱可以夾到紅薯粉啲辣味,做得好成功。 好少餐廳啲豬軟骨咁有水準。 牛柏葉, 加四蚊—有啲失望,啲牛柏葉可能分開煮,所以冇咩湯的味道,直情無咩味。下次可以配其他料會較好‧下午茶都算係咁啦,同埋個碗好大,多到我同男朋友都食得飽,算係足料了。 如果可以日日都同我男朋友一齊去食嘢就好了。
我同我男朋友好耐冇出嚟食嘢啦,
今日放工後行下屯門蝴蝶村商場,肚餓就去食下下午茶先。
見雲貴軒門口唔錯,又係新開冇耐,咁就試下佢啦。
同埋雖然已經六點,但都有幾枱人食緊嘢。

加埋有啲梅菜、花生、香茜,賣相都幾好。
同埋啲紅薯條透明狀,又唔會淋哂,真係幾好味。
豬軟骨—係哩度ge人氣食物,果然名不虛傳。

好少餐廳啲豬軟骨咁有水準。

如果可以日日都同我男朋友一齊去食嘢就好了。

紅薯粉- 好足料
大大件豬軟骨