2021-08-13
返工Chur左幾日好攰,lunch time同閏蜜去dating👭🏻物色左個打卡一流又食得健康嘅好地方~.📍齋啡.🥗純素三文魚,吞拿魚牛油果沙律碗 ($125) - 推介!!純素嘅三文魚同吞拿魚真係真係好似真嘅一樣~食素嘅人好有福💚牛油果好正,配埋中華沙律、紫菜、熟嘅素吞拿魚、沙律菜(羽衣甘藍同生菜)簡直係飽肚又好味之選啊!成個沙律都唔會乾,啲醬汁仲好好味添😋😋🥙芫茜紫菜肉鬆配手工竹炭bagel ($125) - 茜迷必食✨朋友一開始對住個包無從落口😂成個包好多菜好多芫茜~素肉鬆有啲似出面街買果啲橙色魚柳絲🤣口感雖然韌啲,但味道都唔錯喎~個包如果可以再多啲source會更perfect!!🍌Kale, Banana, Flaxseed Smoothie ($60) - 健康之選啊🥬好香嘅蕉味襯埋superfood羽衣甘藍同亞麻子,成件事好fresh好green😆杯野都幾飽肚嫁~🥤Iced Mocha ($52) - 選用燕麥奶黎調製咖啡~飲落都同牛奶無異🤣咖啡夠香濃,朋友都讚好👍🏻🍰抹茶紅豆純素蛋糕 ($48) - 呢舊蛋糕簡直顛覆左我對純素蛋糕嘅恐懼(話說第一次食無麩質蛋糕係覺得又硬
📍齋啡
🍰抹茶紅豆純素蛋糕 ($48) - 呢舊蛋糕簡直顛覆左我對純素蛋糕嘅恐懼(話說第一次食無麩質蛋糕係覺得又硬又唔好食🥲),大愛呢件食左都無罪疚感嘅甜品!!雖然佢無蛋無奶去整,但係食一啖就覺得好驚喜啊!!蛋糕好夠濕潤,而且紅豆同抹茶好夾!!中間嘅cream都好滑呀~好好味!!
🍰伯爵茶純素蛋糕 ($48) - 伯爵茶都幾出色😂清香啲,但一樣都好夠濕潤啊👍🏻