2020-10-29 88 views
今次兩個人係鰂魚涌,見到依間樓下冰室裝修幾靚,所以就入去試下。一入到黎裝修就比人覺得好懷舊,又夠光猛,好舒服。咁依到好似瑞士汁好出名,所以就叫左有瑞士汁既野食。先黎既係樓下三寶飯,上面有一隻煎蛋,一隻瑞士雞全翼,一舊免切叉燒。真係要讚下隻瑞士雞全翼,我自己好少食到咁入味既瑞士雞翼,好多都係得個皮有味,依到可以做到外到內都咁入味,仲要隻雞好滑,唔會老哂,真係好好食。個免切叉燒都好正,成舊唔用刀就咁咬,別有一番風味!仲要個叉燒又係好夠味,內外與一,唔會入面無哂味,正!之後就係招牌胡椒豬肚滑雞泡飯。個胡椒豬肚湯真係好正,胡椒味好勁,豬肚既味都夠出。佢個飯都好足料,豬肚同雞都有勁多,全部都好入味,個雞都好滑。泡飯唔會太硬,夠淋,每啖都有胡椒豬肚味,真係好正。德國什腸,咁咩腸都有D,都係岩岩煎好,好熱,仲要個邊幾脆,所以都幾好食,份量好彩唔係太多,否則應該會食唔哂。炸韭菜餃子,咁佢就有8隻,又係岩岩炸起,好熱好脆,彩佢唔會太油,入面料都好多,加埋夠香口,所以真係好好食!最後叫左兩杯野飲,新鮮菠蘿冰同綠椰冰。新鮮菠蘿冰既菠蘿味唔會係個D好假既菠蘿味,真係用左新鮮菠蘿去整,所以好fresh。個綠椰冰
樓下三寶飯
招牌胡椒豬肚滑雞泡飯
德國什腸
炸韭菜餃子
最後叫左兩杯野飲,新鮮菠蘿冰同綠椰冰。新鮮菠蘿冰既菠蘿味唔會係個D好假既菠蘿味,真係用左新鮮菠蘿去整,所以好fresh。個綠椰冰就綠豆好夠多,岩哂鍾意食綠豆既我,個椰汁又係好好飲好夠椰味,唔會太甜。
2020-10-27
$100 (Dinner)
樓下三寶飯
招牌胡椒豬肚滑雞泡飯