2018-01-12 384 views
其實除左量旺角多野食外 太子都好多架 而且每次經過太子 都會發現有一兩間係新開既 見到呢間上海野都算有幾枱客食緊 咁應該唔會太差既 膽粗粗就入去試下啦 我點左最鐘意食既擔擔麵 開頭我一見到呢碗擔擔麵都覺得應該好麻麻ga la 因爲睇落去好稀身 一d都唔似我鐘意食個種‘杰’身既湯底 咁但係都冇辦法啦 叫左冇理由唔食架飲第一啖就即刻醒左啦 唔係因為比佢辣醒 而係好好味 d湯係濃到有少少‘張’住左個口既感覺 原來係我頭先冇攪勻d湯所以令到d花生粉 佢既味唔會太辣 而且好濃味 正呀個麵軟硬度適中 其實擔擔面係冇咩餸 所以個湯就係個靈魂啦 紅燒牛肉麵 細細粒既牛肉可以令我地呢個女仔食得有儀態一d🤣講返個牛肉先 肉質好淋唔會有難咬既感覺 其實我覺得咁樣細細粒都幾好 個牛肉粒會易d吸到湯底既精華 會入味d 面且同fd食 一齊share都會易d 呀 因為碗麵有驚喜 所以叫多個小食先芝士小籠包一籠入面有4粒 皮雖然唔係好薄而且湯唔算多 但係佢入面既芝士係包住左舊肉 對於我呢個芝士怪黎講 實在係太好味啦 所以我趁男友唔覺既時候偷食多一粒 😜

個麵軟硬度適中 其實擔擔面係冇咩餸 所以個湯就係個靈魂啦

紅燒牛肉麵 細細粒既牛肉可以令我地呢個女仔食得有儀態一d🤣