2017-09-10 602 views
尋晚同朋友在鑽石山搵宵夜食,relax n happy下,佢就帶左我去呢間茶記。 😁一行入去就聞到好香既西檸雞,我們一坐低就即刻叫左晚餐西檸雞,茶記個伯伯好好,提我們如果想食蒸既嘢,要早啲落,因為要等4個字架 (20分鐘),咁我們就快快諗想食咩魚,最後就揀左梅菜蒸鯇魚😋傾下講下啲餸就黎到啦,真是要分享下個梅菜蒸鯇魚真是好好味,條魚蒸得啱啱好,好滑,配埋切碎左既梅菜,芫茜,葱,薑絲一齊食,真是好正,可能條魚太好食,反而令到西檸雞遜色左,覺得西檸雞啲粉厚左啲,但是雞肉都嫩滑,都係好食既finally 我們2個女仔叫左一個晚餐 - 西檸雞,配白飯及中湯,再叫左梅菜蒸鯇魚 (唔做餐) 再叫左個可樂,埋單都係$107,好食抵食👍👍

2017-09-09
$53.5