2021-08-01 675 views
男朋友知我不嬲都鍾意試吓啲小店,所以今次我生日正日,佢就帶咗我嚟Starry Night 食威靈頓牛柳套餐。呢間小店座位唔多,建議大家去之前可以訂咗。呢個套餐包左兩個餐湯、兩個前菜同埋兩個主菜,包括威靈頓牛柳。周打蜆湯好足料好香,入口好creamy 好滑!前菜有輕煎鵝肝 同磯燒鮑魚揀。由於我對鮑魚敏感所以我選擇咗鵝肝。鵝肝都幾肥 但又唔會太油膩,配合埋紅酒會蘋果入口一流。男朋友話個磯燒鮑魚都唔錯!呢個白酒蟹肉燴飯有驚喜,開頭我哋以為只係有少少蟹肉嘅啫,點知原來一上枱見到有一整隻軟殼蟹喺面,超級足料!廚師成功煮到一個好creamy 嘅白酒燴飯,同時又保持到軟殼蟹個外皮好脆口,好味!黎到今日嘅主菜英式威靈頓牛柳啦!個人認為呢個價錢食到呢一個質素嘅威靈頓牛柳已經好唔錯!一上枱,用匙羹敲落去出邊嗰層酥皮係聽到聲好乾身好脆口,而裏面嗰層蘑菇醬包住牛柳都做得好唔錯!牛柳大約係五成熟到,好嫩口! 最後值得一題呢間餐廳嘅侍應好細心!因為當日我坐咗係風口位,侍應聽到我細細聲講好凍之後,佢哋有調教好個冷氣同埋俾咗杯熱水我飲!如果大家經過開大角咀,不妨去嘗試一下呢一間有心又好食嘅西餐廳小店!

周打蜆湯

周打蜆湯好足料好香,入口好creamy 好滑!
磯燒鮑魚  田園沙律  蕃茄莎莎
輕煎鵝肝 紅酒燴蘋果