2017-05-30 1236 views
公司同事生咗BB, 正在坐月的她不便出遠門, 我和一兩個同事就到佢屋企探望一下, 順便給封利是BB, 以表心意, 探過同事之後我和同事就到她屋企樓下的這間餐廳食晚飯坐下不久餐廳的侍應就給了我們餐包, 餐包是不另外收錢的, 我喜歡用餐包點黑醋和橄欖油來食橄欖油意大利黑醋慢煮野鴨 $168, 鴨肉煮得好軟淋, 味道好香好有黑醋味, 但是不會話太攻鼻或刺口, 相反食起上來味道甜甜地又有少少醋味, 味道好特別, 是非常值得推介的食物白酒忌廉汁海鮮大燴意大利粉 $268, 一碟意粉 有齊 法國藍青口、三文魚、鮮蟹柳、帶子、大蝦, 碟頭好大, 最啱share來吃, 用白酒忌廉汁煮過的意大利粉相當好吃, 海鮮又夠鮮味未入去這間餐廳食晚飯之前冇諗過這樣好吃, 的確有驚喜, 高手的確就在民間