2021-10-22 19 views
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑難得星期五梗係買嘢食返去加餸孝敬下屋企人啦!行過見到呢間燒味店出邊排晒長龍,望咗一望餐牌,價錢好親民🤩真係益街坊,咁抵食梗係要支持下~✅燒味佬叉燒叉燒肥瘦均勻,厚薄適中,啱哂鍾意食肉又怕肥膏嘅我😋燒得外脆內軟,軟腍香口,香噴噴,配埋蜜汁撈飯一流,啱哂加餸✅客家鹽焗雞雞肉肉質鮮嫰,鹽焗後有淡淡鹹香味,但食落又唔會覺得鹹。而且仲配埋薑蓉同沙薑,加埋一齊食味道更豐富✅至尊燒鵝燒鵝色澤均勻亮澤,皮香肉嫩,有濃郁鵝油芳香同淡淡炭燒香味。肉質嫩滑,而且唔同一啲餐廳嘅燒鵝骨頭多過肉,呢度啖啖肉得黎亦唔會食到成口油,好味🤤✅海蜇拼泰式鳳爪打開盒就聞到好香嘅海蜇味~海蜇沾滿芝麻粒,再加埋麻油夠哂香🤩口感脆身爽口又唔韌,加埋微微酸辣嘅無骨泰式鳳爪,非常清爽開胃
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟