2021-10-05 117 views
實在太耐冇行又一城 原來foodcourt旁邊有幾間餐廳🍴 行到過去就比佢漫天嘅月球波波燈吸引左埋去🌕🌖🌘˜”*°•安格斯火車頭($98)🚄🐮•°*”˜ 火車頭大大碗 有安格斯牛小排 黑柏葉 生牛肉 牛筋 同牛丸🐮 牛小排有兩大件 感覺似牛腩 但好重牛味 最喜歡係佢嘅牛丸 夠juicy 爽彈又唔痴牙 個湯仲好鮮甜㖭~✨˜”*°•錦麗生牛肉粉($68)🐂•°*”˜ 牛肉份量好多 如果想食熟啲記得黎到即刻浸一浸熱湯♨️ 我掛住影相📷 搞到食嘅時候面頭掂唔到湯嘅牛肉就比較粉紅 不過絕對唔影響味道 生牛肉非常非常軟熟👍🏻 ˜”*°•特色小食拼盤($70)🍗🫔🐷•°*”˜ 拼盤有春卷 蒜蓉牛油雞翼 同香茅豬扒 最欣賞香茅豬扒上面嘅蔥油 鹹鹹香香可以拎啲黎撈河粉😂 豬扒煎得夠焦香鬆化 係蒜蓉牛油雞翼比較有趣 估唔到蒜蓉牛油係分開上 不過襯熱搽返落隻雞翼到 等佢溶化同吸收 個味道係唔錯嘅😋˜”*°•椰青($48)🥥 & 暴龍美祿($30)🦖•°*”˜ 椰青超甜好大個 平時飲幾啖就冇 呢個飲極都飲唔完😂 不過佢用機器開 開口細所以就比較難食到入面啲果肉~暴龍美祿超香朱古力奶味🍫 精髓係頂頭嗰pat cr

˜”*°•安格斯火車頭($98)🚄🐮•°*”˜

˜”*°•錦麗生牛肉粉($68)🐂•°*”˜

˜”*°•特色小食拼盤($70)🍗🫔🐷•°*”˜

暴龍美祿超香朱古力奶味🍫 精髓係頂頭嗰pat cream🍦 記得要攪勻黎飲 可以媲美城大飯堂品香樓🤣

p.s. 如果覺得另上嘅香葉芽菜入面辣椒唔夠 可以再問店員拎辣椒粒 加左個湯更惹味😋