2022-07-13 322 views
原來鰂魚涌/太古有間好食嘅越南🇻🇳餐廳🍴,平時唔係點食越南野嘅我都覺得正呀😍,仲有份量都多呀😋1️⃣特級生牛肉粉🐂🍜牛肉🐂然果然有特級水準!每一塊脂肪紋❄️都分佈均衡🥰,牛味超濃!每片牛肉🥩唔會切得好薄👍🏽,食落口層次勁豐富🤩。佢嘅粉🍜都非常彈牙,唔會好似一般餐廳浸到淋哂🫠。湯嘅🌡溫度控制得宜😗,牛肉上枱時仲保持到半生熟😙,好味😋!2️⃣燒豬肉撈檬粉燒豬肉🐖數量都多😙,肥瘦適中👏🏽,食落有燒香嘅味道🥰,食落口唔會好溜之餘仲會香脆可口🤣。檬粉配有甘荀絲🥕同芽菜😋,檬粉入面都有少少嘅酸甜汁,入口酸酸甜甜非常惹味😁3️⃣春卷燒春卷🫔唔算太特別,炸得香脆可口,配埋生菜🥬食落唔會太熱氣☺️值得一讚係👍🏽檬粉湯粉嘅蔥🌿,芫荽☘️,炸乾蔥都可以揀「多」嘅份量😍,啱哂鍾意食蔥食芫荽嘅人😗餐廳位置唔算多,但吸引左唔少附近上班族黎食👏🏽,可謂車水馬龍,想食就記得放飯早d去搵位啦😋

1️⃣特級生牛肉粉🐂🍜

2️⃣燒豬肉撈檬粉