2011-02-08 10 views
今日行開銅鑼灣, 好想食日本野, 所以行下行下就搵左間餐廳食野喇!!本身其實對豬肉無咩特別興趣, 純粹想一試。入到去間餐廳, 環境好好, 佢地裝修到好有日本feel, 而且環境舒適,係一個幾適合情侶或者傾生意ge地方。因為間餐廳主打係吉列豬扒,加上本人比較鐘意食雞扒,所以兩個人就叫左分別吉列豬扒定食同吉列雞扒定食喇!!落左order大概5分鐘左右,侍應就落左d芝麻黎俾我地。o係等ge期間磨下磨下都幾好玩!!大概5-10分鐘之後,我地ge餐就黎喇!!我點ge吉列雞扒又脆又好味!!而且個湯仲好香, 佢唔係一般ge miso soup, 而係有落豬肉ge湯。朋友點ge係招牌菜---吉列豬扒定食。味道都係一流!!豬扒都幾大件下...不過可能朋友比較大食,所以食完之後仲有d唔夠飽。食完之後一陣, 侍應就問我地要唔要上甜品。個甜品係我ge最愛---布甸!!可能係佢雪凍d布甸ge時候問題,我朋友ge布甸有d毛毛o係上面...不過當我朋友同個manager講ge時候,個manager都好好人話要換個杯俾佢。整體黎講, 呢間餐廳都唔錯!!係值得一試同埋再去ge地方!!
本身其實對豬肉無咩特別興趣, 純粹想一試。
入到去間餐廳, 環境好好,
佢地裝修到好有日本feel, 而且環境舒適,
係一個幾適合情侶或者傾生意ge地方。

因為間餐廳主打係吉列豬扒,
加上本人比較鐘意食雞扒,
所以兩個人就叫左分別吉列豬扒定食同吉列雞扒定食喇!!
落左order大概5分鐘左右,
侍應就落左d芝麻黎俾我地。
o係等ge期間磨下磨下都幾好玩!!
大概5-10分鐘之後,
我地ge餐就黎喇!!
我點ge吉列雞扒又脆又好味!!
吉列雞扒定食
朋友點ge係招牌菜---吉列豬扒定食。
味道都係一流!!
豬扒都幾大件下...
不過可能朋友比較大食,
所以食完之後仲有d唔夠飽。
吉列豬扒定食
食完之後一陣, 侍應就問我地要唔要上甜品
甜品係我ge最愛---布甸!!
布甸
可能係佢雪凍d布甸ge時候問題,
我朋友ge布甸有d毛毛o係上面...
不過當我朋友同個manager講ge時候,
個manager都好好人話要換個杯俾佢。

整體黎講, 呢間餐廳都唔錯!!
係值得一試同埋再去ge地方!!
2011-02-07
$100 (Lunch)
吉列雞扒定食
吉列豬扒定食