2014-02-20 1045 views
今日同弟弟+男友一齊入元朗拜神,拜完梗係搵地方祭5臟廟la,我即刻就諗起之前鄧達智o係報紙專欄介紹過呢間,所以就1行3人去試食下la^^去到大概1點鐘....已經好多人了,門口仲有人等緊位添,好彩我地都唔駛等太耐已經可以入去,我地總共試左粉仔、咸湯圓、西洋菜陳腎肉丸湯、xo醬炒蘿蔔糕同埋叉燒腸,樣樣都好好味又足料,蘿蔔糕近乎粒粒都有臘肉o係入面,好味過好多間食店呀!!!下年新年可以考慮預訂呢度o既蘿蔔糕囉 叉燒腸初時睇落賣相麻麻地,但食落口發現個皮好薄^^有驚喜呀~!!果然食物不可以貌相囉~至於粉仔同咸湯圓其實配料方面好相似,主要分別係粉仔個湯比較杰少少,同埋咸湯圓比較多D菜抵讚的一點係個湯好清甜冇加味精,而且2碗都加左好多配料,食到最尾都KEEP住有配料食,呢樣真係抵讚,絕對係心機之作!!!下次絕對會encore的1間小店^^ PS,食左咁多樣野都係$129,真係又抵食又好食!!
我即刻就諗起之前鄧達智o係報紙專欄介紹過呢間,
所以就1行3人去試食下la^^
去到大概1點鐘....已經好多人了,門口仲有人等緊位添,
好彩我地都唔駛等太耐已經可以入去,

下次絕對會encore的1間小店^^

PS,食左咁多樣野都係$129,真係又抵食又好食!!
2014-02-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)