2019-07-25 1055 views
#老闆 #生日,好想約埋食班 #同事 出嚟食餐飯開心吓🥳 雖然事前 #老闆 講過佢會負責埋單,但係 #中國人 始終唔習慣要 #主角 請,商量過後,我哋決定去 #倫哥 #食雞煲+ #打邊爐,一來幾有 #特式,而且呢度大部份嘅食物都係 #任食,又可以control budget✌🏻事前問過 #倫哥負責人,地方夠唔夠大,可唔可以喺牆上做啲 #生日裝飾,對方話問題㗎,點知原來間房又窄又迫😣 一張長枱坐16人,傾計非常唔方便... 不過大家都嚟到,唯有照去😏 #雞煲 就真係味道好好嘅,尤其對啲 #外國人 嚟講,由半生熟炒到熟,好好玩🤪 但係再嚟嘅 #魚生併盤 喺外表睇嚟真係幾正,但原來加咗料😣成隻曱甴喺盤魚生嘅上面(未開餐前已經喺牆上見過另一隻)😨 我哋馬上投訴,#服務員 以九秒九速度將魚生併盤 拎走,雖然之後再上嘅 魚生併盤「聲稱」係新做嘅,但係已經影響哂大家胃口🤨 好在大家都有阿Q精神,之後再嚟嘅 #火鍋料 佢哋話煮熟啲就無問題😅 #海鮮盤 睇嚟都幾多唔同海鮮嘅選擇,而我當然要食我最愛嘅 #聖子 啦😉 係就係迷你啲,不過都幾新鮮。另外仲有每人一隻迷你 #鮑魚 同 #炆花膠,賣相同味道都可以。

整體嚟講「倫哥」啲食物係幾足料嘅,不過衛生情況真係要好好改善,如果唔係有成班同事喺度,我諗我真係唔敢食落去雖😣
2019-07-15
$364.13 (Dinner)