2016-12-07 242 views
今日和朋友往大埔cha:rm食韓國菜, 我們點了cha:rm 拌飯, 雙重芝士夾餅、蜂蜜牛油炸雞、韓式炭燒排骨餃和oreo雪花冰。cha:rm 拌飯好足料, 有粟米粒, 芝士腸和牛肉,飯夠熱,粟米粒夠甜、牛肉爽口和芝士腸好彈牙;雙重芝士夾餅, 芝士好足料好香濃, 可以拉到超長, 夾餅熱辣辣, 和芝士好夾, 美味;蜂蜜牛油炸雞, 雞肉炸得香脆之餘有香濃蜜糖和牛油味,而且肉質鮮嫩, 炸雞配上甜醬同檸檬, 食落更加惹味; 韓式炭燒排骨餃肉質豐富, 外脆內軟, 肉汁鮮甜食落不會太乾, 佐酒一流;最後oreo 雪花冰份量十足,orea好香好甜, 配上雪花冰口感層次豐富, 美味甜品。今餐韓國美食十分豐富和美味, 值得下次再光顧。

oreo 雪花冰
韓式炭燒排骨餃
2016-12-06
$189 (Dinner)