2015-05-11 1513 views
亞女今晚有好介紹,之前佢同朋友食過大讃,所以又一家人出動去食食食!先黎兩杯飲品解解渴,我同老公要了杯柚子檸檬諾拉沙冰,入口淡淡柚子清香,亞女同亞仔就要了杯曲奇雲呢拿諾拉沙冰,入口充滿着阿利奧曲奇餅味。然後㸃了牛肉紫菜飯卷,迷你甜煎餅,辣醬餃子,炸紫菜卷,現炒年糕!牛肉紫菜飯卷色彩豐富,有紅蘿蔔,醃菜,雞蛋,火腿,牛肉😋,牛肉吾鞋,整個配合⋯正迷你甜煎餅一黃一綠,包裹著紅豆蓉,表面灑上花生米,甜度適中,帶著陣陣玉桂ge幽香辣醬餃子,煎到漲卜卜紅卜卜,每隻都沾滿韓式辣醬,惹味炸紫菜卷,雖然內裏只包裹著粉絲,但炸得不油不膩😋現炒辣年糕一大窩自己由生煮到熟,材料豐富有腸仔,韓式魚片,雞蛋,年糕,韓式粉絲,拉麵,紅蘿蔔,椰菜等,湯汁係韓式辣醬,鍋的兩旁放滿蛋汁和芝士,待煮熟時年糕沾著溶了的芝士來吃😋蛋汁熟了如蒸水蛋般嫩滑。完美ge一餐必須要的甜品,今晚選了韓國綠茶雪花冰,綠茶雪糕充滿綠茶味,稔甜紅豆,脆脆杏仁片,大量綠茶粉加上甜甜煉奶配上軟綿雪花冰,每一口都是甜滋滋!整晚對著笑容滿臉韓國靚仔食飯簡直令我這老女人有心曠神怡ge感覺😊

柚子檸檬諾拉沙冰及曲奇雲呢拿諾拉沙冰
牛肉紫菜飯卷
迷你甜煎餅
辣醬餃子,煎到漲卜卜紅卜卜,每隻都沾滿韓式辣醬,惹味
辣醬餃子
炸紫菜卷,雖然內裏只包裹著粉絲,但炸得不油不膩😋
炸紫菜卷
韓國綠茶雪花冰

2015-04-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
柚子檸檬諾拉沙冰及曲奇雲呢拿諾拉沙冰
牛肉紫菜飯卷