2019-10-18
今日在附近商場行街☺️朋友話想食西餐,我地見到E間餐廳好似裝修得唔錯就入左去試試😍入到餐廳覺得座位都好闊落🥰,店員安排我地坐左梳化位😊店內以深色木材格調為主。牆上有d 可愛嘅畫😆天花仲有餐廳名嘅射燈,餐廳在裝修設計方面下左d 功夫🤓店員放下餐牌後,就比左樽薄荷加檸檬🍋水,比我地😌好好飲😊正好消消暑🙊餐牌上有唔同嘅扒類,同意粉意大利飯等等。飲品方面都有唔少特飲。我地叫左2 個set dinner,包左main course, 餐湯,沙津,飲品🥰我地叫左慢煮法式豬鞍扒,同北海道帶子香草醬意大利飯。🥰店員先放下沙律,個沙律超好食😍係無花果沙律,因爲我第一次食新鮮嘅無花果,覺得好甜好好味😊配上沙津嘅汁料好開胃😌食落仲有少少酒味😝餐湯方面,係忌廉雞湯由甘荀蓉煮成配上忌廉雞湯好香。朋友叫了Mocha上面有很美的拉花😍飲落唔算太苦又有咖啡味🤓北海道帶子香草意大利飯,北海道帶子煎得岩岩好,唔會太老,意大利飯用香草及忌廉醬煮成,食落啖啖都好重忌廉味😍慢煮法式豬鞍扒以慢煮的方法可以鎖住肉汁,所以食落好嫩☺️配埋餐嘅醬汁更美味😊扒下面仲有薯蓉。最後甜品仲有焦糖燉蛋,為晚餐畫上完美的句號。
我地叫左慢煮法式豬鞍扒,同北海道帶子香草醬意大利飯。🥰
店員先放下沙律,個沙律超好食😍係無花果沙律,
餐湯方面,係忌廉雞湯由甘荀蓉煮成配上忌廉雞湯好香。
最後甜品仲有焦糖燉蛋,為晚餐畫上完美的句號。