2024-07-10
今次去咗沙田好運中心嘅#順越南牛肉粉 ,呢間越式餐廳以正宗越南味道聞名,所以我同朋友特登嚟試下佢哋嘅招牌菜。同大家分享下我哋嘅體驗。香茅雞扒撈檬呢個#香茅雞扒撈檬 真係一絕,香茅雞扒烤得外脆內嫩,味道非常濃郁,帶有陣陣香茅香味。撈檬啱啱好彈牙,配埋新鮮嘅蔬菜同特製醬汁,味道非常清新爽口。每一啖都充滿住香茅雞嘅鮮味,令人回味無窮。🥗🍗🍜🍜(4.5分)越式蒸粉包呢個#越式蒸粉包 外皮薄而透明,內裡包住豐富嘅餡料,有蝦、豬肉同香菜。每一啖都可以感受到餡料嘅鮮味同外皮嘅彈牙,配埋特製嘅魚露醬汁,味道更加突出。呢個蒸粉包真係非常有特色,好味到不得了。🥟🥟🥟🥟(4分)凍越南滴漏咖啡飲品方面,我哋試咗#凍越南滴漏咖啡 ,呢杯咖啡真係非常濃郁,帶有獨特嘅越南咖啡香味。冰凍嘅口感非常清爽,加埋少量嘅煉奶,味道甜而不膩,非常適合作為飯後甜品。☕️☕️☕️☕️(4分)總結來講,呢次順越南牛肉粉嘅體驗真係非常滿意,食物味道正宗,服務貼心。如果你鐘意食越南菜,呢間餐廳絕對值得一試!
香茅雞扒撈檬
越式蒸粉包