2018-07-27 434 views
當在市區唔同嘅地方,都見到賣長洲糯米糍店嘅時候,反而好想真係到長洲,食下真正長洲內嘅芒果糯米糍^^我地平日近六點嘅時候去間店,唔洗等,好少人,正!因為店內如果我地要坐低食,再要消費多一些,但我地都吃唔落lu,所以同男朋友一人一個打包,在回程等船嘅時候食。芒果糯米糍皮薄,大大塊好甜嘅芒果,好滿足!可能而家暑假芒果特別甜,好幸福!不過食完之後個嘴黐住糯米糍皮外邊嘅白粉,要抹嘴乾淨,如果唔係就失禮啦男朋友唔食芒果及榴連的,咁我以爲叫一個黑糯米糯米糍就good la,點個我地誤會左><原來係照芒果餡料,但皮係黑糯米做嘅皮,haha,結果我食埋^^ 好好味,我鐘意黑皮多過白皮^^十三蚊一個其實有點貴,平少少就好^^

芒果糯米糍

黑糯米皮芒果糯米糍

十三蚊一個其實有點貴,平少少就好^^
2018-07-23
TakeAway