2018-11-19 408 views
佐敦渡船街就係一個好野食嘅地方啦,而且條街周圍都好多地方可以泊車,咁今日係尖沙咀收工,女友就建議渣車去果度食下點心咁啦!泊好車之後就就行入餐廳啦,見到有好多外國遊客呀,原來都幾出名呀!好啦,坐低點餐啦!對住個餐紙,真係花多眼亂呀!最後我地就選擇左e幾款點心啦!花菇滑雞飯,d飯煮嘅時間係剛剛好,有時候係出面酒樓食果d都係好乾呀!飯好有口感,而且雞就好滑,唔錯唔錯。之後就係香煎蘿蔔糕啦,好足料,食落去就都重有d蘿蔔絲呀,不過如果會跟埋d甜醬就好d啦!之後就係金沙肥豬仔流沙包,佢係用左豬嘅造型,三隻小豬,食落去好白奶黃味,而且就真係好流沙呀!出面好多都係一舊舊咁樣,e個就真係值得推介。到蝦餃同燒賣啦,都非常足料,特別係蝦餃,總係覺得佢地d點心係比起酒樓食果d係好味d呀!唔怪得之咁出名同埋咁多人黎啦!會再黎。

對住個餐紙,真係花多眼亂呀!最後我地就選擇左e幾款點心啦!