第一次幫襯,三個人叫左3份午餐,加左兩份小食。無骨海南雞飯 -- 雞肉夠嫩滑,但有點過鹹,份量略嫌少。作為餐廳主打菜式,我覺得有點失色。肉骨茶 -- 足料,藥材味夠濃,有當歸、杞子、枝竹、蒜頭、大大隻冬菰。豬肉夠入味夠冧,份量又多。 加埋油炸鬼同個惹咪辣椒豉油,馬來海鮮炒貴刁 -- 味道是類似厦門炒米的咖喱味,炒得好入味,料多粉又多,小食叫左兩份$10泰式無骨鳳爪 -- 每份有4件(兩隻),好味唔太辣,大件厚肉,配菜都不少,抵食,服務則有待改善,我們坐在餐廳最入兩張枱其中一張,另外一張都有客,三個侍應全部企喺望唔到兩張枱嘅位,我要行出去叫他們入嚟落單。我們三人 share,我叫侍應俾幾隻碗或碟,但她只俾一隻碗(無言!)。眼見店內所有枱都沒有人提供清水,雖然食完覺得口渴,而且見一旁有一排裝滿水的杯,但見佢哋成餐飯都放左喺度無郁過,所以都唔敢問侍應攞嚟飲。埋單$207,整體食物質素高、抵食。
第一次幫襯,三個人叫左3份午餐,加左兩份小食。

埋單$207,整體食物質素高、抵食。
  • 肉骨茶