2023-07-10
4號烤吧堅尼地城卑路乍街116-122號聯康新樓1樓A室今日同朋友過呢邊做gym,四圍行下飲下食下,hea下又到食晚餐時間,之前聽過朋友介紹過呢間食店,就一於試下,果然係唔錯,烤魚、雞煲、火鍋、串燒,乜都有得食,夜晚九點後仲要係酒吧模式,燈光調暗啲又有音樂同店員同你玩,氣氛唁錯肥腸麻辣雞煲 $168超抵食雞煲,呢個仲要有肥腸,雞件大大舊,又滑又嫩,腸同雞份量超多,食極都有。唔可以睇小個辣,我揀咗中辣,又麻又香,好多汁添。越食越辣,好過癮避風塘脆骨腩 $78避風塘口味一向都好惹味,呢度整個小食都完全有呢個水準,骨腩唔會炸到乾身,咬落又脆又有魚汁,送酒一流皮蛋豆腐肉鬆 $42超大份量,豆腐滑到sir入喉嚨,有少量芥辣,又幾夾喎。皮蛋係溏心,個pat嘢好濃好正。灑上面嘅肉鬆有種脆嘅感覺,一口有齊三樣嘢,係多重口感,唔錯胡麻冰鎮秋葵 $38呢個啱哂鐘意食秋葵嘅愛好人士,因為呢度嘅秋葵夠哂多汁,每咬一口都好爽脆,咇哂啲滑潺潺出嚟,夠哂juice,配埋小小麻醬就更加好味燒韭菜 $20串燒中必吃菜式,味粉夠哂惹味,韭菜又唔會燒到乾哂。唯一唔好係食完攝牙罅,要準備好牙線燒菠蘿 $18鐘意食生果嘅我,菠
堅尼地城卑路乍街116-122號聯康新樓1樓A室
肥腸麻辣雞煲 $168
避風塘脆骨腩 $78
皮蛋豆腐肉鬆 $42
胡麻冰鎮秋葵 $38
燒韭菜 $20
燒菠蘿 $18
鐘意食生果嘅我,菠蘿都係數一數二,仲要燒過嘅菠蘿,更為喜愛,呢碟係非常甜,又無渣,當甜品咁食