2019-04-15
一入坐, 便給這維港景吸引住, 6:30 P.M. 入坐, 慢慢等天黑, 愈來愈靚, 所以訂位要選Window table.餐牌分前後兩面, 我們7 人, 所以散叫, 有中有西, 有甜品。首先炊公館沙律, 有果肉在底, 好味, 7 人分, 食完感到想再order 多一客, 但大家又想試其他, 所以無再order。跟隨上桌是北京烤鴨, 我的最愛, 外脆內軟, 有鴨香, 但朋友話唔夠熱。德國鹹豬手, 亦是外部脆脆的, 配菜很甜, 特別是車李茄。還有12oz 安格斯肉眼牛, medium to medium well 之間( 本來是order medium, 但示意很好服務的waiter, 不要太rare, 所以有這個medium to medium well 之間出現) 內有粉紅, 剛合我意。本來還有個西班牙海鮮飯, 但忘記影相, 可能因為size 不算family size, 有點失望。之後waiter 幫我們攞生日cake 出來, 不收切餅費, 而且註場歌手會過來唱生日歌, 非常體貼的服務。我們沒order 任何飲品, 很好服務的waiter會經常為我們添水, 值得一讚。
德國鹹豬手, 亦是外部脆脆的, 配菜很甜, 特別是車李茄。
Other Info. :
最好用餐時保持安靜。