2017-09-04
今日星期日,3/9/17, 今日同仔女三人一齊食晏,我個女一早就話要食粥,所以我地就選定了去靠得住食粥品試下佢,因為自佢裝修好這個孖舖位(點心瑪莉執左後,佢要埋呢個舖位) 後,未曾黎過食。去到好多人等位,要排隊,等左20 分鐘倒先可以入座,都可以接受,始終係星期日,會多人。裝修後地方好大,夠光猛,有30-40 張枱架,好多卡位,坐得好舒服。我地分別叫了套餐:1. 狀元及第粥+招牌鹹肉糭 $66及第粥緊係有豬潤,豬腰,豬肚,粉腸及肉丸,各2片及2 粒,好足料,好爽口彈牙,同埋d豬腰無噏味架~另外招牌鹹肉糭就一般,有一小舊肥肉及蛋黃,都ok2. 鮮味雞粥+腸粉 $54雞粥都有4,5 舊,都好鮮味腸粉就都係一般野,都好食架3. 和味豬手菜飯$48 + $3~ 凍柚子蜜,有碟小菜脯跟埋。豬手都夠淋,好有口感,賣相都好靚,好味,d菜飯得一碗份量,大食d都唔夠飽但d飯好好味,內裡有生蒜香味,碎菜都好多,足料好好食,凍柚子蜜都唔錯喎~真係好味,都叫低食,我會再去架,* 每位茶錢$3, 無茶簡架,黎親就係蘋果紅茶茶包一壺,要收加一服務費架。
我地分別叫了套餐:
1. 狀元及第粥+招牌鹹肉糭 $66
2. 鮮味雞粥+腸粉 $54
雞粥都有4,5 舊,都好鮮味腸粉就都係一般野,都好食架
真係好味,都叫低食,我會再去架,