2019-07-08
今日收左工約左友人係上環搵食,比我發現左呢間餐廳,係上環黎講非常之抵食,而且質素都好好,絕對值得一試。環境裝修都唔錯,而且有好多藝術畫做擺設,好有文青feel,最岩黎打卡。首先我叫左個蝦頭海鮮炒飯,有好多海鮮,有帶子,蝦,青口,蟹柳等等,非常大份量。而且重好好味,啲飯炒到一粒粒金香,賣相已經好吸引,食落去真係好有驚喜。之後我叫左杯凍奶茶,好重奶香味,係我最鐘意個種味道,真係好好飲,同普通茶餐廳味道有啲唔同,呢道既奶香好多。友人就叫左個越式海鮮炒銀邊粉,炒到金黃色,好有鑊氣而不油膩,啲銀邊粉炒到好乾身,非常彈牙可口,口感一流。友人叫左杯椰汁紅豆冰,放勁多奶,好滑好香既椰汁溶係紅豆當中,真係特級享受。交通非常方便,地鐵,巴士,電車都可到,而且係中上環黎講真係好抵食,識食一定要黎試下。