2023-04-19
📍Honbo📍💡沙田呢間美國漢堡包店係全球最佳漢堡包🍔今日已經係沙田新城市廣場開左。餐廳裝修用白藍橙為主要顏色,真係好吸睛,好似去左身處美國餐廳一樣Honbo ($98)入面有酸瓜、生菜、洋蔥、芝士、牛肉,牛肉肉質鮮嫩,口感有層次,未上枱已經聞到香牛味,麵包🥯同平時食個d唔同,較鬆軟外脆充滿牛油香。Cheese burger($98)牛肉好大塊,外層煎到少脆脆地,勁多汁勁juicy,仲好香牛味,有埋芝士真係好邪惡,不過最正就係都唔覺得好油膩。Cheese Tots ($58)係芝士薯寶呀🥰平時都中意食薯餅,而呢個就好似係細細粒既薯餅咁,薯仔味夠哂加埋大量芝士醬真係好夾,最緊要既係份量真係好多大大盤好抵食店員話叫左薯寶或者薯條就會俾個自家製既sauce客人,都幾特別,食落酸酸辣辣,仲有d粒粒洋蔥,Fries ($38)🍟 薯條係幼身,新鮮炸起熱辣辣,份量都可以,除左店提供既自家製sauce,枱面都有芥末醬同蕃茄醬汁俾我地自己點Mike’s Lemonade ($40)好fresh好清新,飲落好重青檸同青瓜味,幾特別Apple Pie Iced Tea ($40)表面放左塊蘋果乾同肉桂,飲
💡沙田
Honbo ($98)
Cheese burger($98)
Cheese Tots ($58)
Fries ($38)
Mike’s Lemonade ($40)
好fresh好清新,飲落好重青檸同青瓜味,幾特別
Apple Pie Iced Tea ($40)
表面放左塊蘋果乾同肉桂,飲落啖啖玉桂香
#沙田美食 #沙田美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread