2023-03-11 19 views
今天到中環搵到朋友食飯,朋友帶我去食一間好隱蔽嘅小店,入到去原來喺一間好有風格嘅小店,有啲特色中式嘅櫃,但係買的係西式嘅意大利包,同埋咖啡。老闆真係好愛嚐茶,原來他曾經係個茶藝師。所以佢有好多不同嘅茶葉和茶俱。老闆話餐廳嘅香草包都去自家製造,每日新鮮即焗,麵包加上香草外型好特別,麵包好柔軟,好味。我哋叫咗一個烤豬波羅伏洛芝士panini, 烤豬片刨得好夠薄,加上水牛芝士,唔需要任何醬汁,夾老闆自製嘅麵包,仲有啲蕃茄同埋火箭菜,真係味道一流,絕對係絕配。招牌燻牛肉青瓜意式三文治,牛肉好香、好新鮮,充滿牛肉味。加上青瓜等配菜和老闆親自製焗製的草包panini,味道當然勝過普通嘅三文治,非常好味。再加配一杯意大利雜菜湯,雜菜湯材料十足,有薯仔、洋蔥、番茄、紅蘿蔔、西芹等。滿滿一碗,材料味道好清新,沒有調味品。配意大利三文治,真係絕配!好滿足。你亦可配一杯咖啡或者一杯中國茶,都是一個唔錯嘅選擇。店內有許多有機嘅汽水,都係意大利入口,不妨一試。還有甜品都係老闆娘親自製造,今天就沽清了!希望下次有機會品嚐。

你亦可配一杯咖啡或者一杯中國茶,都是一個唔錯嘅選擇。
店內有許多有機嘅汽水,都係意大利入口,不妨一試。