2023-08-02
唔知大家係唔係同我一樣,想食某樣嘢嘅時候,一定會即刻諗起某間餐廳,如果講起食waffle,我一定會諗起Green Waffle 呢間餐廳🤤Green waffle 呢間餐廳已經食咗好多次,一開始食係喺半山嗰間,自從佢喺Hysan開左分店之後更加方便,今日突然想食窩夫,即刻約同係waffle控既朋友嚟呢間食😄Weekday lunch set有好多選擇,價錢都係百零蚊起包主菜前菜同飲品,不過由於我今次個目的係想食窩夫,所以我就決定單叫自選窩夫滿足口癮💕我叫咗個原味窩夫x2($34 each),另加三文魚($48)同牛油果($28),最鍾意佢啲窩夫係非常鬆軟厚身,唔會太甜,加埋枱面嘅糖漿同附送嘅牛油食落去淡淡滿足,一鹹一甜個配搭非常好食😋朋友同我一樣揀咗個自選窩夫,不過佢就揀咗個原味窩夫加班蘭味嘅窩夫,再配腸仔同牛油果,朋友俾咗一半班爛味我試,斑斕味個味道都好突出,配合糖漿同牛油又係另一番風味,我最鍾意呢度啲窩夫同甜品唔會太甜,食落唔會有罪惡感🥰好開心有個朋友同我一樣咁鍾意食窩夫,呢間餐廳嘅Skillet同埋all day Breakfast都好出名,下次晚餐都可以嚟食唔同菜式😁