2018-11-12 584 views
用 eatigo 訂位,weekend 的 peak hour 都有九折,想去食的話咪錯過。餐廳叫越老,位於油麻地老舊大廈,唔係有人帶路係唔會知道的。除了大廈老,原來因為佢D侍應個個都有返咁上下年紀,越老越有經驗餐廳裝修亦好有情調,有七八十年代的懷舊 feel 。四人行見有四人餐,想叫之際侍應伯伯叫我地諗清楚先..... 都幾多野食,好擠擁吓!原來eatigo 的九折不適用於套餐,加上俾佢嚇一嚇,都係散叫算了。赤燒豬肉撈檬 $78豬肉香口,多配料好惹味,加上魚露之後堅 good , 唯獨係檬粉唔夠多,餸多過粉。西貢原條海魚 $178幾特別的煮法,第一次咁食。魚似是海鱸,大條肉結實但冇乜魚味。赤燒汁是甜甜地的,我就一般啫,喜歡辣味多D。清湯蘿蔔腩 $138幾好味,湯底正,蘿蔔入味。牛腩夠淋唔韌,可惜數量少,唔多夠食。呢個價錢貴貴地⋯⋯蒜茸炒白菜仔 $68蔬菜好似標榜是有機的,除了食得放心之外,其實冇乜特別順化豬手煲 $98量多、入味、唔油膩又夠淋,有皮有肉有骨,咸咸地少少辣,送飯一流,呢煲就抵食啦。蒜蓉包 $28一客得三片,感覺與西餐廳餐湯送的蒜蓉包差不多...... 幾貴餐廳都幾好坐,

餐廳裝修亦好有情調,有七八十年代的懷舊 feel 。

赤燒豬肉撈檬 $78

西貢原條海魚 $178

清湯蘿蔔腩 $138

蒜茸炒白菜仔 $68
蔬菜好似標榜是有機的,除了食得放心之外,其實冇乜特別

順化豬手煲 $98

蒜蓉包 $28

餐廳都幾好坐,氣氛與服務都唔錯,朋友聚會幾好架。