2015-04-02 1101 views
繫新世紀睇完戲,就同男朋友一齊搵食,行到離太子,見門口有d人等位,有寫住前金鳳班底處理,雖然唔知金鳯咩來頭,但見全日免加一,食過扒最平都繫六十八蚊起,有湯有包有餐茶,超抵攞左張飛,等左一陣,門口有凳坐,繫門口派飛應該繫老板啦,十分好人,好健談,一路介紹我地食咩扒好,好快就有位,入到去空氣都清新無乜油煙,原來都好多人全場爆滿,一坐低好快就有侍應問我地要乜湯,見到門口知道呢度啲羅宋湯得獎當然要羅宋湯啦,餐包同湯一齊來,餐包熱辣辣好松軟,非常美味,羅宋湯真繫好飲,酸中帶甜,小小辣,雖然無落牛肉,但一樣十分濃味,證明火侯十足,個湯飲完個扒就到啦,我地叫左推介的安格斯西冷,叫左黑椒汁,黑椒汁好香,少少辣有肉味,牛扒食落去有牛味,唔算太淋,有咬口但又唔會韌,拍得住d高級餐廳食果d,環境就繫茶餐廳好小小,亦唔繫坐底慢慢食的地方,因為多人等位,但以這價錢有這質素超值,杯餐茶繫正常,冇乜特別,最後一提,食得蒜容一定要加,好食好多,以後又多一個食扒好地方吶!😘👍
安格斯西冷

攞左張飛,等左一陣,門口有凳坐,繫門口派飛應該繫老板啦,
Other Info. : 事後先知,呢間餐廳原來繫另一間好出名嘅餐廳的前員工所創辦的
2015-03-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$122 (Dinner)
Celebration
Anniversary