2024-08-28 892 views
星期六下午3,4點同屋企人喺popcorn附近行街,想搵間餐廳坐低食吓下午茶,見到呢間荳子冰室大排長龍,質素應該有保證,等我哋試吓先!😜下午茶餐選擇唔多,發覺比較多麵包類,相信新鮮出爐嘅麵包係呢間餐廳嘅招牌!👍雙拼三文治 (餐肉炒蛋)$32普普通通嘅烘底餐蛋三文治,不過作為簡單嘅下午茶,係一個唔錯嘅選擇,烘底好夠火候,但係又唔會太燶,不過麵包就夾到扁咗,冇咗麵包鬆軟嘅口感👌菠蘿包三文治 (餐肉炒蛋) $34菠蘿包同餐蛋內餡唔係太夾,菠蘿包嘅甜味掩蓋咗餐肉嘅鹹香,夾埋一齊冇特別加分,不過都唔難食,只係普普通通👌雪糕粒粒西多士 $45雪糕上菜時,用咗底層有乾冰嘅容器裝住,視覺效果一流,但係就冇乾冰嘅效果,因為雪糕已經係溶溶哋嘅狀態 😅 西多士不過不失,不過值得一讚嘅係入面有搽花生醬,亦都係新鮮炸起熱辣辣 👍

雙拼三文治 (餐肉炒蛋)$32
雙拼三文治