2022-01-04
今日同老公係沙田做完野,係好運呢邊先食得平同有得坐…所以行左過呢邊,咁耐冇黎,先知原來大家樂摺咗食物咖哩牛腩飯我原本想叫雞🤣但佢牛腩有個👍🏻,所以叫牛腩飯。有驚喜嘅!10舊麻雀🀄️咁大嘅牛腩,好有牛味,又夠冧!個咖哩似阿活咖哩,不過有少少麻麻哋嘅感覺,係麻辣個麻!條脷酸酸地,但又唔係辣個啲呢~~~總之呢個我下次會encore峴港蝦頭膏酸辣海鮮湯粉 - 好Q長🙄L08有墨魚仔、青口、墨魚丸咁,都好多料!個墨魚丸好爽口彈牙!但酸辣湯真心又酸又辣😤我淺嘗ok,呢啲留返俾食得辣嘅人士試食到標汗呀我老公!水晶芒果沙冰勁有許記回憶🤣同埋我以為啲水晶係西米,原來唔係。係脆脆地,一咬就裂,真係好似水晶🤣個芒果味好重,叫佢黎解辣一流!服務地方雖小,但排隊嘅人勁多!不過應該都係熟客多?😯因為我見佢哋好幾個話照舊,就知佢哋食咩。啲職員都好快手!唔洗等好耐,翻枱就好快好流暢。不過係沙田食嘢都唔好預可以閒坐🤣🤣🤣環境走廊都闊落嘅!卡位唔算好多,不過其他位置都好似,冇壓迫感。係岀面用gulu 禁左飛都唔敢得行得遠,因為其實只係等左5分鐘左右就有位!係岀面企都有地方嘅,空氣流通唔驚。
食物
咖哩牛腩飯
峴港蝦頭膏酸辣海鮮湯粉 - 好Q長🙄L08
有墨魚仔、青口、墨魚丸咁,都好多料!
水晶芒果沙冰
不過係沙田食嘢都唔好預可以閒坐🤣🤣🤣