2011-07-13 81 views
想食韓燒,友人話北角呢間好食,一班新界友就黎咗呢個陌生的地方。睇地圖都知從炮台山站落車要行一段路,幸好其中一位友人以前是北角人,在地鐵站集合後一齊行到餐廳,原來餐廳在城市花園附近,行十分鐘左右就到,都好方便。友人話呢間韓燒裝修咗之後,越黎越多人食,以前唔需要計時的,而家星期四1-4人可以食2小時,5人以上不設時限;星期五六日就1-4人1.5小時,5人以2小時,都幾巴閉喎。上到去感覺跟其他食韓燒的餐廳差不多,食物總類都有好多,而且感覺亦很乾淨。前菜不少於廿款,啲客人都好斯文,夾得好乾淨。味道大部份都好好味,連炒年糕都有,雖然係凍食,一樣煙韌可口,又無黏著一舊舊,難得。燒烤的食物種類也是很多,除了一款牛肋骨比較韌,咬唔開之外,樣樣都好好味。最估唔到啲人參雞湯唔會太淡,仲有啲參味添,放題有咁既質素,唔怪之得咁多人幫襯啦。連加一每人$152,友人果然然介紹錯,不枉咁遠黎食餐飯可惜住得太遠,相信再次幫襯的機會唔大

連加一每人$152,友人果然然介紹錯,不枉咁遠黎食餐飯
可惜住得太遠,相信再次幫襯的機會唔大
2011-07-12