2016-04-29
想去左Quinary好耐,因為聽聞佢d Cocktail好得意同好飲。今日5點幾就同朋友去左"霸位",哈哈!因為好早,入面好似都未有客人。成間野大部分都系bar檯高凳,得近門口有幾張大sofa,不過我諗好多人先會坐個度lor。Lavender Meringue Pie HKD130好有厚度既面層棉花糖仲有少少燒焦甜甜地好好味!!!下面飲到薰衣草味,但其實我就唔系好鐘意有薰衣草味,因為總係覺得飲緊d"香包"或者"清新劑"甘!Earl Grey Caviar Martini HKD130好重Earl Grey味既泡泡,見到都鐘意!反而下面飲品個part無乜Earl Grey味咋wor。酸酸甜甜甘,入面仲有好多細細粒既Earl Grey味"魚子",好得意!Espresso Martini (唔記呢度有無特別既名同埋幾錢)好飲但無驚喜。Castle In The Sky HKD130想飲d有果味既野,waiter介紹左呢個柚子味既,好飲wor。酸酸甜甜飲得出柚子味,好fresh既感覺。最搞笑系附帶一包爆炸糖!我倒左d爆炸糖落口再飲一啖,噼里啪啦,好得意啊!Marshmallow Duo HKD
好飲但無驚喜。
黎呢度無理由唔order呢個下嘛!但......... 好細支吖!個迷你瓶大約得我隻手指甘高咋,一個order系有兩支迷你瓶加兩粒棉花糖。但真係半啖就KO左一瓶仔啦!甜甜地幾好飲,但系真係真係真係太細啦!
我無留意到原來個雞翼系有餡既.... >_< 我不嬲麻麻地呢種有餡既雞翼,不過呢個都OK,因為有cheese,哈哈!入面好多cheese,仲有蘑菇添。其實食食下都幾膩架,好彩佢有個酸酸辣辣既醬,即刻好味好多!
Other Info. :
Overall我覺得d cocktail好得,我一定會再黎lor,每次都可以試新款野飲,唔知幾時可以試曬呢?!^_^