2 day(s) ago
呢排天氣涼涼地,同朋友出街就會諗起打邊爐,咁啱經過見到一間叫一鼎嘅火鍋放題店,見到個Menu睇落都唔錯就決定試吓我哋決定食澳洲200日穀飼牛肉個餐,一入到去環境幾闊落,我哋兩個人張枱都幾大,湯底就一人一鍋,我同朋友就揀咗店舖推介嘅紅燒火牛同蕃茄為主嘅湯底,蕃茄湯酸酸地幾開胃,而紅燒湯入面有幾舊和牛粒,小小辣味湯底亦唔會好鹹好重味一嚟到會先上幾種肉類,有牛舌、穀飼牛、北海道四元豚,喺侍應上菜嘅同時我哋梗係出去buffet吧拎嘢食先啦,佢嘅buffut吧主要係拎蔬菜丸類同埋主食其他配料可以掃QR code落單,配料小食種類好多,例如有炸物、涼拌小食、海鮮,當中最吸引我嘅就係花椒魚皮同埋梅子粉地瓜條佢呢度其中一個嘅賣點就係手搖飲品任飲,仲要係即刻沖㗎,呢樣嘢就已經係一個吸引之處另外仲有生啤任飲,啱晒鍾意飲酒嘅朋友咁嚟到食火鍋梗係主力食牛肉啦,佢嘅穀飼牛肉味道好濃,食落有種獨特的香味,推薦👍🏻!食飽飽之後出去拎整杯雪糕,有乳酪雪糕同牛奶雪糕兩款,仲有個生果吧,食完滿滿的牛肉就可以消滯解膩一下,呢餐真係好豐富好滿足!
另外仲有生啤任飲,啱晒鍾意飲酒嘅朋友
咁嚟到食 火鍋梗係主力食牛肉啦,佢嘅穀飼牛肉味道好濃,食落有種獨特的香味,推薦👍🏻! 食飽飽之後出去拎整杯雪糕,有乳酪雪糕同牛奶雪糕兩款,仲有個生果吧,食完滿滿的牛肉就可以消滯解膩一下,呢餐真係好豐富好滿足!